Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، رهبر انقلاب روز شنبه در دیدار شرکت کنندگان در کنگره بین المللی «نقش شیعه در پیدایش و گسترش علوم اسلامی»، حرکت در مسیر پیشرفت علمی را وظیفه حکومت‌های اسلامی و نخبگان آن برشمردند و گفتند: نخبگان دنیای اسلام باید یک حرکت عظیم فکری و یک خواست عمومی برای پیشرفت علمی و رسیدن به قله علم و دانش را به وجود آورند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


حضرت آیت الله خامنه‌ای از حرکت جمهوری اسلامی ایران در مسیر پیشرفت علمی به عنوان یک نمونه موفق یاد کردند و افزودند: بر اساس گزارش‌های مراکز علمی جهانی، شتاب حرکت علمی ایران در سال‌های گذشته، 13 برابر متوسط جهانی بوده است، ما این مسیر را تا رسیدن به مرزهای علم و دانش ادامه خواهیم داد و ایران بر خلاف غربی‌ها، آمادگی انتقال دستاوردها و پیشرفت‌های علمی خود را به دیگر کشورهای اسلامی دارد.

همین اشاره رهبر معظم انقلاب در ضرورت ایجاد یک حرکت عظیم فکری به سمت قله علم و دانش کافی بود تا دانشگاهیان به سرعت «یاعلی» گفته و آستین‌هایشان را در مسیر پیشرفت بالا بزنند.

از مسؤولان و اساتید دانشگاه گرفته تا دانشجویان همه بسیج شده‌اند تا در لبیک به حکم جهاد علمی رهبر انقلاب مرزهای علم و دانش را درنوردند.

* غلامی: باید اقتدار علمی نظام جمهوری اسلامی را به دنیا نشان دهیم

منصور غلامی وزیر علوم گفته است: ما باید توان و اقتدار علمی نظام جمهوری اسلامی ایران را به دنیا نشان دهیم و در این راستا ضرورت دارد تا تعاملات علمی بین المللی گسترش یابند.

 وزیر علوم با اشاره به نقش تاثیر گذار و مهم استادان دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی در پیشرفت همه جانبه کشور می‌گوید: انتظار ما از استادانی که توانسته‌اند رتبه استاد تمامی را کسب کنند، این است که در حل مسائل و مشکلات جامعه پیش قدم باشند.

* سرکار: ظرفیت‌مان بالاست، باید توانمندی‌های خود را باور کنیم

سعید سرکار دبیر ستاد توسعه فناوری نانو گفته است: باید توانمندی‌های خود را باور کنیم زیرا ظرفیت‌های کشور ما بالاست، باید به ظرفیت و توانمندی داخلی ایمان داشته باشیم و راهی جز پرداختن به فناوری و حرکت در این مسیر نداریم؛ قطعا با اتکا به توسعه فناوری برای پیشرفت موفق می‌شویم.

سرکار عقیده دارد: کشورهایی که در دنیا آقایی می‌کنند متکی به ظرفیت های فناوری، علمی و تکنولوژی هستند و با تمرکز و مدیریت می‌توان علم را به تکنولوژی تبدیل کرد و به بازار جهانی وارد شد.

وی می‌گوید: این تنها راه ما است، اگر در تمام عرصه‌ها اقتدار را به دست آوریم کشوری مثل امریکا چنین جراتی نمی کند که ایران را تحریم کند؛ امیدوار هستیم که با این هوشیاری و توجه خاص سیاستمداران و دولتمردان  به واسطه فناوری پیشرفت کنیم.

* یادگاری: اقتدار علمی لازمه اقتدار کشور است

محمدحسین یادگاری عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس نیز معتقد است: همانطور که مقام معظم رهبری در سال‌های گذشته چندین بار بحث «العلم سلطان» را مطرح کرده بودند و فرمودند که جهان اسلام با پیشرفت علمی می‌تواند جایگاه خود را در دنیا پیدا کند، با توجه به زمینه‌هایی که برای فعالیت علمی در کشور وجود دارد، اگر مسئولین اجرایی زمینه را فراهم کنند تا ساختارهای اجرای این اسناد فراهم شود، ما نیازی به کشورهای دیگر نداریم.

عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس می‌گوید: اگر ما اقتدار  علمی داشته باشیم کشورهای دنیا نیز سر تعظیم در برابر ما فرود می‌آورند البته ما با وجود قدرت علمی نیز به دیگران کمک می‌کنیم و قصد ما کمک به بشریت است نه اینکه مثل کشورهای اروپایی استعمارگری کنیم و امیدواریم با توجه به رهنمودهای مقام معظم رهبری و توانایی‌های علمی اندیشمندانمان آینده روشنی در پیشرفت‌های علمی داشته باشیم.

* عزم جزم رؤسای دانشگاه‌های برتر کشور برای پیشرفت

رؤسای دانشگاه‌های سطح یک کشور شامل دانشگاه‌های تهران، تبریز، اصفهان، تربیت مدرس، شهید بهشتی، شیراز، فردوسی مشهد، صنعتی اصفهان، امیر کبیر، خواجه نصیر‌الدین طوسی، شریف، علامه طباطبایی و علم صنعت ایران نیز در بیانیه‌ای بر عزم جزم خود برای لبیک به رهبری در زمینه ادامه مسیر پیشرفت تأکید کردند.

رؤسای دانشگاه‌های برتر کشورمان اعلام کردند: دانشگاه‌های سطح یک تمامی تلاش خود را به کار خواهند گرفت تا در مسیر توسعه و پیشرفت کشور خللی وارد نشده و رشد و تعالی علمی و فرهنگی کشور تدوام یابد. بی شک مواضع مدبرانه نظام که با رهنمودهای مقام معظم رهبری اعلام شده است، همراهی جامعه جهانی را در پی خواهد داشت و موجب شکوفایی اقتصادی و اجتماعی بیش از پیش ایران و برقراری صلح و ثبات بیشتر در عرصه بین الملل خواهد شد. جامعه دانشگاهی کشور نیز با حضور فعالانه در حوزه‌های عمومی و پشتیبانی فکری در حوزه های تخصصی در تحقق چنین اهدافی از هیچ کوششی فرو گذار نخواهد کرد.

به گزارش فارس، ایرانیان چشم انتظار تاثیر این اراده دانشگاهیان در تأمین نیازهای روزمره‌شان هستند که این امر با عزم دانشگاهیان و پیشرفت علمی، حمایت مسؤولان و تجاری‌سازی محصولات، همکاری صنایع و همیاری مردم دور از دسترس نیست.

انتهای پیام/

منبع: فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۴۹۷۲۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وجدان بیدار دانشجویان دنیا را در دفاع از مظلوم می‌ستایم

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای کهگیلویه و بویراحمد، محمدعلی زلفی گل در بدو ورود به یاسوج در خصوص خیزش دانشگاهیان آمریکایی علیه جنایات رژیم صهیونیستی در غزه افزود: وجدان بیدار دانشجویان و دانشگاهیان دنیا را که از مظلوم دفاع می‌کنند می‌ستایم از همه دانشگاهیان می‌خواهم در مقابل نسل‌کشی و درندگی و کشتن بانوان و کودکان فلسطینی حساسیت نشان دهند. وی گفت: وقتی دانشگاهیان دنیا در مقابل این رژیم خونخوار و سفاک بایستند معادله تغییر خواهد کرد و دنیا بیشتر بیدار می‌شود، موضع‌گیری خواهد کرد و سازمان‌های بین‌المللی تصمیم جدی‌تری در این خصوص خواهند گرفت. وزیر علوم اضافه کرد: در دولت سیزدهم در خصوص جذب نخبگان کار‌های مختلفی انجام شده است، با همکاری بنیاد ملی نخبگان آیین نامه جذب نخبگان را بعنوان اعضای هیئت علمی بازنگری کردیم. زلفی گل افزود: از این به بعد نخبگانی که بنیاد ملی نخبگان معرفی می‌کند نیاز به شرکت در فراخوان‌های جذب هیئت علمی ندارند و مستقیما بعنوان هیئت علمی دانشگاه‌ها معرفی می‌شوند. وی ادامه داد: با توافقنامه‌ای که با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری منعقد کردیم در سال گذشته یک هزار ۳۸۰ نفر از رتبه‌های کنکور بورسیه می‌شوند بخصوص المپیادی‌ها و دارای رتبه المپیاد در صورتی که در رشته‌های مرتبط درس بخوانند بعنوان عضو هیئت علمی جذب می‌شوند. وزیر علوم عنوان کرد: بورسیه صنعت را برای اولین بار در دولت سیزدهم طراحی کردیم و سال گذشته و امسال در دفترچه کنکور نیز آمده است. زلفی گل تاکید کرد: با اتاق بازرگانی جلساتی داشتیم تلاش کردیم از صنایع مختلف خواستیم برای بورسیه رتبه‌های برتر و جذب نخبگان اقدام انجام دهند که این قشر نگران آینده خود نباشند و در کشور بمانند. وی گفت: دانشگاه فنی و حرفه‌ای ائتلافی را تشکیل داده که تکنسین برای واحد‌های صنعتی تربیت کند، دانشگاه علمی کاربردی چندین هزار نفر را با تضمین اشتغال براساس نیاز صنایع مختلف آموزش می‌دهد. وزیرعلوم اظهار کرد: کنکور امسال در کمال صحت و امنیت برگزار شد، براساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی هر سال دوبار کنکور برگزار می‌شود الحمدالله روز‌های پنجشنبه و جمعه شاهد برگزاری کنکور سالم و با امنیت کامل بودیم. زلفی گل افزود: در یک منطقه‌ای که به دلیل سیل مشکل پیش آمده بود کنکور را تکرار خواهیم کرد، نگران نباشند. وی بیان کرد: چند مورد مشکلات و تخلفاتی در کنکور امسال داشتیم برخورد شد که به هیات مرتبط خود معرفی می‌شوند.

دیگر خبرها

  • وزیر کشور : عملیات وعده صادق ایران را در اوج اقتدار قرار داد
  • همبستگی دانشگاه پیام‌نور شیراز با دانشگاهیان حامی فلسطین در غرب
  • وزیر کشور: عملیات وعده صادق ایران را در اوج اقتدار قرار داد
  • برگزاری روز ملی خلیج‌فارس با نگاه نمایش اقتدار ایران در بوشهر
  • وجدان بیدار دانشجویان دنیا را در دفاع از مظلوم می‌ستایم
  • برگزاری مجدد کنکور در منطقه سیل زده
  • تجلی اقتدار نظامی ایران در عملیات موشکی علیه رژیم صهیونیستی
  • گزارش| سفر رئیسی به سریلانکا؛ نمایش اقتدار مهندسی ایرانی
  • تشکیل قرارگاه ارتقای کمک به کارآمدی نظام حکمرانی کشور در بسیج اساتید
  • هموارسازی مسیر تعامل و آشنایی اجتماع نخبگان با توانمندی‌های فناورانه و نوآورانه کشور